Składniki
- 225 g krewetek
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 1 awokado
- 1/2 białej cebuli
- Świeża natka pietruszki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z limonki
Przygotowanie
Równomiernie pokryj krewetki roztopionym masłem w misce.
Rozgrzej patelnię na średnio-wysokim ogniu. Umieść krewetki na patelni w pojedynczej warstwie (tak, by nie leżały na sobie), smaż przez około minutę, aż brzegi zaczną zmieniać kolor na różowy. Przewróć krewetki i smaż przez mniej niż minutę, aż będą całkowicie ugotowane.
Przenieś krewetki na talerz i pozwól im ostygnąć.
W dużej misce połącz awokado, pomidorki, białą cebulę i natkę pietruszki. Skrop oliwą z oliwek i sokiem z limonki, a następnie wymieszaj, aby połączyć składniki.
Dodaj ostudzone krewetki i delikatnie wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do sałatki do smaku.