Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Makaron ze szpinakiem i parmezanem
Porcje
2
Czas całkowity
15 minut
Danie
Lunch, Obiad
Trudność
Łatwy

Składniki

  • 120 g makaronu pełnoziarnistego
  • 10 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g młodego szpinaku
  • 25 g startego parmezanu
  • sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź.

  2. Obierz czosnek i rozgnieć go praską. Włóż czosnek i masło do garnka i podsmażaj przez około 3 minuty.

  3. Dodaj szpinak i odstaw, aby zmiękł.

  4. Włóż makaron z powrotem do garnka, posyp parmezanem i dobrze wymieszaj.

  5. Dodaj sól i pieprz.

Wartości odżywcze

W porcji:
316 kalorii;
tłuszcz 10,7g;
węglowodany 37,1g;
błonnik 7,4g;
białko 13,5g

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson