Porcje
2
Czas całkowity
15 minut
Danie
Lunch, Obiad
Trudność
Łatwy
Składniki
- 120 g makaronu pełnoziarnistego
- 10 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 150 g młodego szpinaku
- 25 g startego parmezanu
- sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź.
Obierz czosnek i rozgnieć go praską. Włóż czosnek i masło do garnka i podsmażaj przez około 3 minuty.
Dodaj szpinak i odstaw, aby zmiękł.
Włóż makaron z powrotem do garnka, posyp parmezanem i dobrze wymieszaj.
Dodaj sól i pieprz.
Wartości odżywcze
W porcji:
316 kalorii;
tłuszcz 10,7g;
węglowodany 37,1g;
błonnik 7,4g;
białko 13,5g