Porcje
12
Czas całkowity
25 minut
Danie
Starter, Przystawka
Trudność
Średni
Składniki
- 12 małych pieczarek
- 1 filiżanka rozmrożonego i odsączonego szpinaku
- 1 filiżanka tartego sera mozzarella (podzielona)
- 4 oz (około 115 g) serka kremowego, miękkiego
- suszone pomidory, posiekane
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Umyj pieczarki, odkrój ogonki i wyrzuć je.
W misce wymieszaj połowę mozzarelli z pozostałymi składnikami. Napełnij pieczarki tą mieszanką, pozwalając, aby lekko się wysypywała, ponieważ nadzienie zmniejszy objętość. Posyp resztą mozzarelli na wierzchu.
Piecz przez 20- 25 minut, aż pieczarki staną się miękkie, a ser będzie złotobrązowy.
Wartości odżywcze
W porcji:
74 kalorii;
tłuszcz 5.5g;
węglowodany 2.9g;
błonnik 0.8g;
żelazo 0.005g;
białko 4g