Pieczarki nadziewane szpinakiem

Pieczarki nadziewane szpinakiem
Porcje
12
Czas całkowity
25 minut
Danie
Starter, Przystawka
Trudność
Średni

Składniki

  • 12 małych pieczarek
  • 1 filiżanka rozmrożonego i odsączonego szpinaku
  • 1 filiżanka tartego sera mozzarella (podzielona)
  • 4 oz (około 115 g) serka kremowego, miękkiego
  • suszone pomidory, posiekane
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.

  2. Umyj pieczarki, odkrój ogonki i wyrzuć je.

  3. W misce wymieszaj połowę mozzarelli z pozostałymi składnikami. Napełnij pieczarki tą mieszanką, pozwalając, aby lekko się wysypywała, ponieważ nadzienie zmniejszy objętość. Posyp resztą mozzarelli na wierzchu.

  4. Piecz przez 20- 25 minut, aż pieczarki staną się miękkie, a ser będzie złotobrązowy.

Wartości odżywcze

W porcji:
74 kalorii;
tłuszcz 5.5g;
węglowodany 2.9g;
błonnik 0.8g;
żelazo 0.005g;
białko 4g

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson