Wegańska czekoladowa owsianka

Wegańska czekoladowa owsianka
Porcje
1
Czas całkowity
10 minut
Danie
Śniadanie
Trudność
Łatwy

Składniki

  • 150 g banana
  • 40 g płatków owsianych
  • 120 ml niesłodzonego mleka migdałowego
  • 15 g niesłodzonego kakao w proszku
  • 60 g truskawek

Przygotowanie

  1. Rozgnieć banana widelcem i podgrzej w rondlu z płatkami owsianymi, mlekiem migdałowym i kakao.

  2. Gotuj przez 3 minuty na średnim ogniu, stale mieszając, aż płatki owsiane wchłoną mleko migdałowe.

  3. Przełóż do miski. Pokrój truskawki w plasterki i udekoruj nimi owsiankę.

Wartości odżywcze

W porcji:
390 kalorii;
tłuszcz 8g;
węglowodany 60g;
błonnik 12,5g;
białko 11,7g

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson